Týdny 17. a 18. - Velikonoce, práce, ale taky zábava :)

12.04.2015 17:16

Na výběr fotek z těchto dvou týdnů se můžete podívat ZDE.

Jak jsme (nejen) liturgicky oslavili Velikonoce, si můžete přečíst v předchozím příspěvku. Co jiného ale přinesly další dva týdny, které jsme zde díky Pánu mohli prožít?

Jak jsme psali, prázdninový kurz skončil s koncem března. Děti zatlačily slzy a ještě teď se nás stále některé z nich ptají, jestli můžou přijít ve tři. My jsme ale nemilosrdní (a šťastní, že konečně snad můžeme stihnout všechny ty věci, na které v březnu nebyl čas. A taky si trochu odpočinout samozřejmě:)).  Jen středeční odpoledne jsou věnovány kytaře a angličtině a páteční odpoledne pouštíme film nebo si hrajeme.  

Páteční večery patří Škole lídrů - mládežníkům. Tento pátek jsme pro ně zorganizovali soutěž Riskuj! - tématika "životy svatých a Kongo" - vše, o čem jsme mluvili během postní doby. Výherci s námi vyrazí do Nobolu, což je rodiště ekvádorské světice Narcisy od Ježíše.

A co dalšího jsme tak během těchto dvou týdnů dělali? Dan dává dohromady počítače, které přišly v kontejneru od polských dárců z Ameriky (tvoříme menší "cyber") a zároveň začíná "stloukat" knihovnu, která může být pořízena z peněz od českých dárců.

Já pokračuji v práci na kartotéce, správě stránek a v komunikaci s dárci - práce to úřednická, ale na druhou stranu také kreativní, pro mě tudíž naplňující.

Na Bílou sobotu jsme vyrazili do San Jacinto - malé vesničky v kopcích cca 30 minut busetou z Ventanas. Prý tam jsou někde krásné vodopády. Vesnička nás přivítala v celé své kráse.

Dva místní kluci se rozhodli nás k vodopádům vyprovodit, prý nás čeká asi 30 minut cesty. Cestou jsme potkali třeba kávovníky:

Anebo motorku, rozhodla jsem se si taky jednu takovou pořídit a projet Ekvádor na dvou kolech;):

Zhruba po 40 minutách chůze jsme po zabahněné cestě došli k odbočce "Cascada". A přišlo pravé dobrodružství - čekal nás terén totožný s amazonskou džunglí, nádhera! Po 15 minutách klouzání, chytání se liján a provazů, abychom nesklouzli z cesty, jsme konečně dorazili - vodopád se skládal ze 3 částí a byl vážně skvělý!

Kluci  nás zde zanechali a vraceli se džunglí zpátky do vesnice, my si tedy mohli nerušeně užívat nádherné přírody a tříštící se vody. 

Cestou zpátky nás chytl obrovský slejvák, takže jsme v jednom dni zvládli i bahenní koupel ;).

Z dalších zajímavých zážitků nesmíme zapomenout zmínit naše zelenočtvrteční zdobivé odpoledne (čtvrtek a pátek ve Svatém týdnu bylo volno):

Zelenočtvrteční zelené pivo ;):

Velikonoční ovocnou dobrotu:
Oči - výtečná granadilla, nos - kdo ví, ale slupka pořádně píchá a dužina chutná jako papaya
 
Či naše párty koblihy na Vzkříšení:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tady protentokrát skončím. Ať se Vám daří, kamarádi, požehnaný večer neděle Božího milosrdenství a radost z jara, slunce, deště, květů a hlavně zmrtvýchvstalého Pána. Aleluja!
 
IDS+